<terug naar overzicht

Nieuwe vertelkist - Ye & Bo maken het groener!

19-09-2024

Klimaatverandering en klimaatadaptatie, moeilijke termen op een speelse manier uitgelegd aan kleuters.

Hittestress, wateroverlast, biodiversiteit, klimaatadaptatie…..allemaal ingewikkelde termen, zeker voor jonge kinderen. Klimaatverandering en klimaatadaptatie is de realiteit waar we allemaal mee te maken hebben of krijgen. 
Met het voorleesboek “Ye & Bo maken het groener!” en de bijbehorende vertelkist ga je samen met leerlingen leerzame en actieve activiteiten uitvoeren in de klas en op het schoolplein. De kinderen ontdekken zo op een speelse manier wat je allemaal kan doen om je aan te passen aan het klimaat dat verandert. 

In de vertelkist vind je allerlei leuke materialen om het verhaal uit het boek aan te kleden. Ideeën voor beweegspelletjes, kleine opdrachtjes en knutselwerkjes om dit moeilijke maar belangrijke thema op een speelse manier uit te leggen. 

Spring met de kinderen in de plassen, dweil ze op, wip een tegel en zoek kriebeldiertjes. Maak een wormenhotel, een modderblad, onderzoek waar het warmer is op het schoolplein en speel schaduwtikkertjes. Met de bijbehorende handpoppen, regenkleding en attributen die ook in het verhaal voorkomen maar je de lessen levendig. 

Reserveer hier je kist! Na 10 oktober is hij beschikbaar.